Sidor

måndag 24 mars 2014

8 kommuner på en dag

Förra helgen gav jag och Annie oss på att ta en Challenge i Uppsala. En geocache alltså. En med lite
speciella kriterier. För att få ta den här lådan var vi tvungna att först logga en cache i varje kommun i Uppsala län på en dag. Det låter inte så svårt. Det var ganska svårt. Eller det tog åtminstone väldigt lång tid.

Vi körde tidigt från Uppsala. Eller vi hade tänkt köra tidigt. Vi hade ställt klockan på sju för att kunna komma iväg innan det börjar kosta att parkera på gatan vid vårt hus vid åtta. Men när vi vaknade så var det världens jävla snöstorm ute. Så vi låg och drog oss ett tag. Men vid nio hade det slutat snöa och det var dags att ge sig iväg.

Vi började norrut. Tierp tätt följt av Älvkarleby. Där uppe var det 15 centimeter snöslask, det sög. Sen for vi österut mot Östhammar där vi var nära att bli haffade av en vakt vid Forsmarks kärnkraftsverk. I Östhammar finns massor av vackra bruksmiljöer så vi passade på att kolla lite på dem och jag fick tillfälle att använda mina kulturgeografiska kunskaper. Goa tider.


I en liten ort som heter Österbybruk käkade vi på en äkta korvkiosk. Det var oerhört genuint. Riktig kulturturism. Jag åt två korvar med mos i ett tunnbröd och Annie tog en pommestallrik med två grillade. Vi kände oss äkta.

Vi tangerade Uppsalas utkanter på väg ner mot Knivsta. Där började det kännas lite motigt. Vi hade varit ute i sex timmar när vi tog cachen i Knivsta. Fyra kommuner. Hälften. Men vi tog nya tag och körde mot Håbo kommun. Upp med handen alla som hört talas om den. Huvudorten heter Gåvsta och där hittade vi en jävla cache unde ren sten som vi letade efter svinlänge. Den var snyggt gjord, en urholkad sten, men fan asså. Det är inte roligt att leta i 40 minuter.

Enköping gick bättre och likaså Heby (upp med händerna). Sen var det bara Uppsala kvar. Glada i hågen loggade vi en traditionell först innan vi begav oss till finalen. Challengen. Vilken jävla fest. Det var en sketen metalburk som satt fast på ett elskåp. Jaja.

Hemma i vår lägenhet satte vi oss för att logga och upptäckte till vår fasa att det inte räckte att ta en cache i varje kommun. Man var dessutom tvungen att ha tagit tre olika cachetyper under dagen. FAN. Men just det. vi tog ju en annan Challenge i Uppsala, det är en myst, och dessutom tog vi faktiskt en multi vid Dannemora gruva. Vilken satans tur att vi tog oss tid till det. Anars hade vi suttit där med
lång näsa.

Så loggat blev det. Vi avslutade den här långa dagen (som gav ynka 12 cacher) med Zunerts Påskmust. Vilken jävla fest.






Vi hade självklart med oss vår GoPro. Så självklart blir det en film på det här.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar